Hej hej..

Här var längesen det skrevs.

Har hänt en del med mig sen sist.

Jag fick ju först min sond insatt då jag inte fick i mig ngn mat nästan. Det va så varmt så jag hade ingen matlust. Så skall vi ju till Cypern med så Mamma & Pappa ville ha en säkerhet. Så jag får i mig vätska och mat i värmen.

Såhär såg jag ut:




Det var jobbigt att ha massa tejp och grejer i ansiktet.



Genom sånna här sprutor får jag mat genom slangen.



Sonden kunde jag inte ha länge. Den störde mig mer och mer för varje dag som gick och till slut lät jag som jag hade svår astma hela tiden och jag kunde endast ligga i framstupat sidoläge för att få luft.
Även min dagmamma tyckte att jag var helt apatisk och man fick inte kontakt med mig.
Då fick mamma nog. Hon ringde runt till 4 st akuter och dom var alla säkra på att det var den som störde mig. Dom ville jag skulle åka in till NÄL på kvällen för mamma fick inte dra ut den själv. Det var en läkarsak sa en snäsig sjuksköterska. Mamma ville ju inte ha mig såhär över natten. Hon var rädd att jag inte skulle få luft.
Men att sitta på akuten halva natten med två barn var inget alternativ. När dom satte i den drog dom den bara ut och in hur som helst så mamma bestämde sig att dra ut den ändå.
Det var lite äckligt och jag fick kvällningar men när den var ute tog jag en ljup suck av lättnad. ÅÅååå va gött!
Sonden var äcklig och såg ut som blääääääää rent ut sagt. Ngt sånt stoppar mamma aldrig i mig igen.

Dagen efter ringde vi läkarn och berättade om situationen. Mamma slog näven i bordet och krävde en PEG operation nu!
Sköterskan i luren var väldigt hjälpsam och trevilg och skulle ta tag i saken direkt.
Några timmar senare ringde hon och sa att operationen troligtvis blir av i nästa vecka om han kunde klara sig tills dess. (Det var fredag). Bra sa jag och vi skulle höras av närmare.
Dom ringde igen på eftermiddagen och sa att operationen skulle bli av till 99% på måndag och att narkosläkaren skulle ringa oss på söndag och även på måndag morgon.

På måndag ringde narkosläkaren och operationen skulle göras på tisdag för att det kommit in en del akutfall under helgen. Men vi skulle ändå komma ner och skrivas in.
Äntligen tänkte Mamma & Pappa!

Mer om operationen kommer senare. Eller så kan du läsa lite om den i våran andra blogg.

Hej så länge

  

RSS 2.0